Ny bok om Konni Zilliacus

Mitt arbete med att skriva en bok om Konni Zilliacus, min mors farfar, har nått sitt slutmål. Boken ”Konni Zilliacus – patriot i ofärdstider” utkommer inom kort via förlaget Litorale. Ett plock ur bokens slutkapitel:

Konni Zilliacus delar antagligen ännu i dag finländarna i olika läger. Hans danska aktivistvän Ivar Berendsen sade på sin tid att: ”För den stora massan av Zilliacus´ landsmän kommer det att erfordras lång tid, förrän de giva honom den ära han förtjänar, så ovant verkar hans fria internationella sätt och hans vida politiska vyer på det betänksamma finska protokollfolket.” Förhoppningsvis kan de nittiofem år som förflutit sedan hans död, ge full erkänsla åt den aktiva kamp han och andra aktivister utförde för att Finland i dag är en fri västerländsk stat inom Europeiska unionen.

Carl-Magnus Fogelholm

Den 24 oktober kl. 14 kommer Carl-Magnus Fogelholm att intervjuas om sin bok Konni Zilliacus – patriot i ofärdstider på Bokmässan i Helsingfors, på scenen Blåbärslandet.